ترک ترامادول

شیوع اعتیاد به مواد مخدر در جوانان و خانواده هایی با تحصیلات پایین بیشتر است و از نظر جنسیت، مردان بیشتر از زنان درگیر اعتیاد به ترامادول هستند. همچنن شیوع اعتیاد به ترامادول در افراد مجرد بیشتر از افراد متأهل می باشد، در عین حال میزان مسمومیت در زنان متأهل بیشتر از مردان متأهل است. شایع ترین روش مسمومیت در زنان، سوء مصرف ترامادول به علت خودکشی است.

ترک ترامادول

ترامادول چیست

ترامادول دارویی از دسته اوپیوئیدهای صناعی است که امروزه در زمینه های مختلف به منظور کاهش درد به وفور استفاده می شود از طرفی مصرف بیش از حد این دارو سبب وابستگی و مسمومیت در مصرف کنندگان می گردد. شناخت عوارض و علائم مسمومیت این دارو در کنار شیوع مصرف آن، می تواند جهت اخذ تدابیر لازم به منظور محدود سازی مصرف خودسرانه و جلوگیری از مسمومیت در مصرف کنندگان به ویژه در زنان که محور اساسی بنیان جامعه و خانواده را تشتکیل می دهند، می تواند کمک کننده باشد. داروی ترامادول توسط طیف وسیعی از افراد با شرایط دموگرافیک مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. اما اعتیاد در جوانان و عوارض ناشی از اعتیاد زنان به مراتب بیشتر از بقیه گروه ها است. با توجه به شرایط حاضر آگاهی در خصوص خطرات بالقوه این دارو و نظارت بر توزیع و تجویز آن الزامی است. 

موارد مصرف ترامادول

امروزه با توجه به پیشرفت علم به ویژه در زمینه تولید محصولات دارویی و صنعتی، مسئله عوارض و مسمومیت ناشی از مصرف دارو به موضوعی پر اهمیت تبدیل شده است. ترامادول از جمله داروهای پرکاربرد در حال حاضر می باشد. ترامادول از جمله داروهای مخدر صناعی است که بیشترین میزان مصرف را در سطح جهان دارد. مسمومیت با ترامادول شایع ترین مسمومیت دارویی در ایران می باشد. انگیزه خودکشتی عامل اصلی مصرف بیش از حد این دارو است. موارد مصرف داروی ترامادول در تسکین دردهای متوسط و شدید و دردهای مزمن مانند درد مفاصل و استخوان ها، دردهای عصبی، کمر درد و دردهای سرطانی می باشد.

ترک ترامادول

مکانیستم اثر ترامادول

مکانیستم اثر ترامادول به چند روش صورت می گیرد. ترامادول آگونیست گیرنده مو است (البته خاصیت اتصال به گیرنده مو در آن ۱۰ برابر کمتر از مورفین است). سبب بازجذب نوراپی نفرین و سروتونین از دستگاه عصبی مرکزی و افزایش سطح واسطه شیمیایی گابا در مغز می گردد. از جمله موارد منع مصرف ترامادول شامل بیماران دارای مشکلات تنفسی (افرادی که مبتلا به دپرسیون تنفسی قابل توجه، آسم، برونشیت حاد و ...)، انسداد دستگاه گوارش، حساسیت دارویی، افراد چاق یا دچار سوء تغذیه و... می باشد)

ترک ترامادول

امروزه زنان نیمی از جوامع انسانی را تشکیل می دهند. شالوده و بنیان این جوامع به سلامتی تمام افراد به ویژه زنان وابسته است. در گذشته به علت تلقی شدن اعتیاد به مواد مخدر به یک مسئله خاص مردان، پژوهش ها در زمینه اعتیاد اغلب بر جمعیت مردان متمرکز بود. از سال ۱۲۲۴ میلادی با تأکید وزارت بهداشت بر اعتیاد زنان به انواع مواد مخدر، پژوهش های معطوف به اعتیاد در جمعیت زنان رو به رشد بوده است. اعتیاد به مواد مخدر یک مسئله اجتماعی است. وابستگی به مواد دارویی و مخدر می تواند زنان را به شکل مستقیم (مصرف داروهای اعتیاد آور) و هم به صورت غیر مستقیم (ارتباط با مردان همچون پدر و همسر معتاد) تحت تأثیر قرار دهد.

پرسش های فراوانی در مورد اثرات ناخواسته ترامادول بر ساختار و کارکرد اندام های مختلف بیماران وجود دارد. یکی از ارگان های بدن زنان که حساسیت با نسبت به عملکرد آن وجود دارد، دستگاه تناسلی است. به ویژه آنان که تمایل به فرزندآوری در آینده دارند، با این حال آن چه واضح و مشخص است آسیب های سوء مصرف ترامادول است. برای پیشگیری از این آسیب ها بهترین کار، ترک اعتیاد به ترامادول می باشد. قطع خودسرانه ترامادول در افراد وابسته به آن، باعث تشنج می شود و با خطر مرگ همراه است.