ترک قرص ب ۲

قرص زیر زبانی ب ۲ نوعی شبه مخدر است که برای درمان اعتیاد به اوپیوئیدها به کار برده می‌شود. قرص ب ۲ بسیار اعتیاد آور است و وابستگی به آن روانی و جسمانی می باشد به همین جهت بهترین روش برای ترک قرص ب ۲، ترک تدریجی و تحت نظارت پزشک می باشد.

ترک قرص ب ۲

قرص ب ۲ چیست

قرص ب ۲ یا بوپرنورفین، از اواسط دهه ۱۹۹۰ میلادی به بازار آمده است. این دارو از از آلکالوئید‌های گیاه خشخاش به دست می‌آید و جزء مواد مخدر نیمه صنعتی است که برای درمان بیماری اعتیاد به مواد مخدر استفاده می‌شود. این دارو آگونیست- آنتاگونیست است، یعنی در حضور مخدرهای قوی تردر بدن نقش ضد مخدر (آنتاگونیستى) دارد و زمانی که مخدر در بدن نباشد نقش مخدر (آگونیستى) را ایفا کرده و تأثیر مشابه مخدرها را دارد. این دارو در اشکال گوناگون برای مصارف مختلف مثل کنترل درد و درمان وابستگى به مواد افیونى مورد استفاده قرار می گیرد.  

ترک مواد افیونی با قرص ب ۲ 

قرص ب ۲ براى درمان بازگیرى (سم زدایى) از مواد افیونى و درمان نگهدارنده به صورت موفقیت آمیزى به کار رفته است. قرص ب ۲ به صورت زیر زبانی مصرف می شود. به منظور پیشگیرى از سوء مصرف تزریقى بوپرنورفین زیر زبانى مورد استفاده در درمان اعتیاد، نوعى از این دارو در ترکیب با نالوکسان (آنتاگونیست اوپیوئیدى) معرفی شده است. نالوکسان به صورت زیر زبانی جذب نمی شود و افزوده شدن آن به بوپرنورفین زیر زبانى تأثیرى بر روى اثربخشى این دارو ندارد، اما در صورتى که بیمار آن را به صورت تزریقى مصرف کند، مانع ایجاد اثرات نشئگی آور بوپرنورفین می گردد. هدف درمان اعتیاد با قرص ب ۲ قطع کامل مصرف هرگونه مواد روانگردان توسط مراجع است. به این صورت که در ابتدا بیمار وابسته به مواد افیونى با استفاده از داروهاى مختلف متادون، قرص ب ۲ (بوپرنورفین)، کلونیدین و یا حتى بدون مصرف دارو بازگیرى شده و اکثر اوقات پس از طى دوره بازگیرى، داروى نالترکسون به صورت طولانی مدت براى بیمار تجویز می شود.

قرص ب ۲

درمان نگهدارنده با قرص ب ۲ 

قرص ب ۲ براى بیمارانی که به دلیل شدت بالاى اعتیاد نیاز به درمان نگهدارنده دارند، اما معیارهاى معمول درمان نگهدارنده با متادون را ندارند، انتخاب مناسبی محسوب می شود. بیمارانی که عوارض شدید و غیر قابل کنترل با درمان نگهدارنده با متادون دارند، از تغییر درمان خود به درمان نگهدارنده با قرص ب ۲ سود می برند. درمان نگهدارنده با قرص ب ۲ ممکن است در بیماران قلبى دچار بى نظمى هاى ضربان قلب، بیماران دچار اختلالات روانپزشکى همراه نظیر افسردگى و سوء مصرف هم زمان مت آمفتامین ها بر درمان نگهدارنده با متادون ارجحیت داشته باشد.

قرص ب ۲ در درمان بیمارانی که امکان مراجعه روزانه در ماه های اول شروع درمان نگهدارنده با متادون را ندارند، پیشنهاد خوبی به شمار می رود. چرا که با توجه با ماهیت آگونیست– آنتاگونیستی که دارد امکان مسمومیت و مرگ ناشی از آن به مراتب کمتر از متادون بوده و بسیار راحت تر و سریع تر برای بیماران در منزل تجویز می گردد. باید توجه داشت که این دارو در مقایسه با متادون به مراتب گران تر بوده و هزینه مستقیم درمان نگهدارنده با آن از درمان نگهدارنده با متادون بیشتر است.

ترک قرص ب ۲

از آن جایی که قرص ب ۲ یک داروی اعتیاد آور است، ممکن است افرادی آن را خارج از دستور پزشک مصرف کنند و به آن اعتیاد پیدا کنند. سوء مصرف قرص ب ۲ باعث بروز علائم جسمی مانند خواب آلودگی، بی حالی، اختلال در هماهنگی حرکات طبیعی بدن و یا اختلال در تکلم و دید، سرگیجه و سر درد شدید می شود. ترک اعتیاد به قرص ب ۲ بسیار خطرناک بوده و حتماً باید با نظارت پزشک متخصص برای کنترل علائم ترک اعتیاد و دوز مصرفی صورت گیرد.