ترک ریتالین

متیل فنیدیت با نام تجاری «ریتالین» به بازار دارویی دنیا عرضه شد. در ابتدا قرار بود این دارو برای درمان افسردگی، خواب آلودگی در طول روز و سندرم خستگی مزمن استفاده شود اما به تدریج با پیشرفت علم و تجربه های گوناگون مشخص شد می توان از این دارو در درمان کودکانی که دچار اختلال بیش فعالی و کم توجهی هستند نیز استفاده کرد.

ترک ریتالین

ریتالین چیست

قرص های ریتالین برای درمان اختلال بیش فعالی همراه با نقص توجه استفاده می شود، در مواقعی نیز توسط پزشکان برای درمان بیماران مبتلا به حمله خواب تجویز می شود ولی در سال های اخیر مصرف خودسرانه این دارو در کشور ما رو به افزایش گذاشته است که عدم آگاهی از آثار و ویژگی های این قرص می تواند نگران کننده باشد. هم اکنون گزارش های متعددی وجود دارد که برخی از دانشجویان برای بیدار ماندن در شب های امتحان به جای مصرف قهوه و چای از قرص های ریتالین استفاده می کنند.

شواهد متعدد حاکی از آن است که دانشجویان از این قرص ها استفاده می کنند تا بتوانند چندین ساعت متوالی بیدار بمانند و به شکل غیر معمولی تمرکز خود را در مدت طولانی حفظ کنند. در عین حال گزارش های دیگری نیز وجود دارند که دانشجویان در روزهای امتحان چند روز پشت سر هم قرص های ریتالین مصرف می کنند و یا آن که چون می خواهند در مهمانی ها چند ساعتی به آن ها بیشتر خوش بگذرد آن را با الکل و سایر مواد مخدر مصرف می کنند.

آثار مصرف ریتالین

از آن جا که ریتالین دارویی است که توسط پزشکان تجویز می شود، دانشجویان تصور می کنند این قرص ها بی خطرند. درحالی که مصرف خودسرانه این قرص می تواند عوارضی مشابه کوکائین و آمفتامین داشته باشد.

ترک ریتالین

شایع ترین عوارض مصرف خودسرانه قرص ریتالین

عوارض مصرف بیش از اندازه

افزایش درجه حرارت بدن، بی نظمی در ضربان قلب، سردرد و تهوع، افزایش فشارخون و تشنج از عوارض مصرف بیش از اندازه ریتالین است. داروی ریتالین از سوی پزشک برای کودکان بیش فعال تجویز می شود و خواب را کم می کند اما این موضوع که افراد بالغ به منظور افزایش یادگیری و زمان بیشتر بیدار ماندن از آن استفاده می کنند دارای عوارضی خواهد بود که شناخته شده ترین آن پرخاشگری و ایجاد اختلال در سیستم اعصاب مرکزی است.

دانشجویانی که فکر می کنند شب امتحان باید درس بخوانند باید بدانند که همان طور که خواندن لازم است، خوابیدن هم لازم است. چرا که زمانی که مغز وارد فاز پردازش اطلاعات می شود در صورتی که مغز استراحت کند این پردازش اطلاعات به نحو مطلوبی صورت می گیرد. در صورتی که استراحت وجود نداشته باشد مغز نمی تواند آن اطلاعات را پردازش کند پس بیدار ماندن طولانی نمی تواند کمک زیادی به یادگیری در شب امتحان کند. در سال های اخیر مصرف خودسرانه این دارو در بین دانشجویان افزایش یافته و به ویژه در برخی گروه های خاص که نیاز به تمرکز بیشتر و پشتکار بیشتر دارند، مصرف بیشتر این دارو را شاهدیم.

ترک ریتالین

مصرف این دارو در دوزهای بالا باعث تشنج، بی قراری، تکرار حرکات و اعمال بی هدف، بروز حالت های سوءظن (پارانویید)، توهم و هذیان، احساس حرکت و جنبش حشرات در زیر پوست و در نهایت مرگ می شود. ترک ریتالین کار بسیار دشواری است به همین دلیل باید حتماً تحت نظارت پزشک انجام شود.