ترک هروئین

ترک هروئین با سم زدایی های بسیار سریع و همراه با بیهوشی تقریباً همیشه با شکست همراه می باشند. عموم بیماران وابسته به هروئین، نیازمند دوره های طولانی مدت درمان نگهدارنده به همراه درمان های غیردارویی و روانشناختی هستند.

ترک هروئین

هروئین چیست

هروئین یکی از اعتیادآورترین مواد مخدر افیونی است و معمولاً بین معتادین و فروشندگان مواد مخدر به «دوا» معروف است. هروئین در آزمایشگاه ساخته می شود و ده بار قوی تر از تریاک است و اثرات آن بر مغز سریع تر اتفاق می افتد. این ماده به شکل پودر است و بسته به میزان ناخالصی آن، طیف رنگی از سفید تا قهوه ای دارد. هروئین موجود در ایران، رنگ، طعم، و ظاهری شبیه خاک مهر تا شیر خشک دارد. بسته بندی های هروئین، پودر پیچیده شده در کیسه پلاستیکی است که سر آن را با نخ می بندند. هم چنین در مقادیر کمتر، هروئین را در بسته های کاغذی به فروش می رسانند. هروئین مزه تلخ و گسی دارد.

نحوه مصرف هروئین

در اثر حرارت، هروئین به سرعت به صورت دود در می آید. لذا به شکل تدخینی با استفاده از حرارت فتیله های ساخته شده از دستمال‌ کاغذی بر روی زرورق (کاغذ نازک آلومینیومی) قابل استفاده است. هروئین، همچنین به صورت استنشاقی از طریق بینی (معمولاً با اسکناس یا کاغذ لوله شده) و یا تزریقی (پس از حل شدن در آب) نیز قابل مصرف است. تزریق هروئین، یکی از شدیدترین و خطرناک ترین وضعیت های سوء مصرف مواد مخدر است و همراهی زیادی با انتقال ایدز و هپاتیت و بیماری خطرناک کبدی دارد.

ترک هروئین

علائم مصرف هروئین

در ابتدای مصرف هروئین، شخص احساس نیرومندی فکری و روانی زیادی می‌کند، اما به تدریج این آثار کاهش می‌یابند و بعد از به وجود آمدن اعتیاد، تمام مدت زندگی فرد صرف تهیه و مصرف هروئین، برای جلوگیری از علائم ترک اعتیاد (خماری) می گردد. در دفعات اول مصرف، فرد دچار حالت لذتی همراه با گر گرفتگی، احساس گیجی، احساس خشکی دهان، خارش شدید، و سنگینی دست ها و پاها می شود که ممکن است با تهوع و استفراغ همراه باشد. در دفعات بعدی مصرف، احساس لذت و بی دردی به تدریج از بین می رود و به جای آن احساس نیاز شدید به مصرف هروئین، روز به روز افزایش می یابد.

علائم ترک هروئین

علائم ترک هروئین، مشابه علائم ترک تریاک است، با این تفاوت که شدت آن بیشتر است. این علائم شامل اسهال شدید، آبریزش بینی، احساس بی قراری و گرفتگی و درد شدید در پاها و معده می باشند. بیمار وابسته به هروئین، دچار میل و هوس بسیار شدید برای مصرف آن است، که تمام ذهن فرد را به خود مشغول می سازد (ده تا صد برابر قوی تر از هوس خوردن غذا در فرد گرسنه یا میل جنسی). این احساس، به «ولع مصرف مواد مخدر» مشهور است و اصطلاحاً در عمل، زندگی فرد را فلج می سازد. بیمار وابسته به مواد مخدر، با دیدن، شنیدن و یا به یاد آوردن هر مورد مرتبط با مواد مخدر، دچار احساس ولع مصرف می گردد که این احساس با فاصله گرفتن از مصرف قبلی، شدید و شدیدتر می شود و فرد را وادار به تکرار مصرف مواد مخدر می کند.

روش های ترک هروئین

در مراکز تخصصی ترک اعتیاد، برای درمان اعتیاد به هروئین، از داروهای مختلفی نظیر کلونیدین، نالترکسون، بوپرنورفین و متادون به همراه مداخلات دیگر درمانی استفاده می شود. درمان وابستگی به هروئین، به دو بخش عمده سم زدایی برای کنترل علائم اولیه محرومیت و خماری، و درمان نگهدارنده برای کنترل علائم و عوارض در طولانی مدت تقسیم می شوند.

بهترین روش ترک هروئین

اگر می خواهید اعتیاد به هروئین را در منزل و بدون نظارت تیم پزشکی ترک کنید، هم بی اثر و هم خطرناک است. سلول‌های مغز شما از قرار گرفتن طولانی‌ مدت در معرض مواد مخدر، تغییر می‌کنند و علائم ترک اعتیاد می‌تواند آن قدر قوی باشد که باعث ایجاد خطر شود. پس اگر با مصرف هروئین دست و پنجه نرم می کنید، می توانید برای ترک آن آماده شوید و این کار را با خیال راحت انجام دهید. آن گاه می بینید که ترک هروئین چه احساس لذت بخشی دارد. بسیاری از مردم گزارش می دهند که به طور مکرر هروئین مصرف می کرده اند تا احساس بیماری نکنند ولی بعد از مدتی مجبور شده اند که میزان مصرف هروئین را بیشتر و همچنین دفعات مصرف آن را نیز افزایش دهند، به گونه ای که زندگی شان رو به نابودی رفته بود.